HELT VILT! vi har testet hawk 38

 

Bli med da Sunseeker Norge dro til England for å teste råskinnet og nyheten Sunseeker Hawk 38

Enkelte opplevelser fester seg som et flaggstikk i hukommelsen og slipper aldri taket. Å prøvekjøre Sunseeker Hawk 38 ble en opplevelse av dette slaget. Modellen vi skulle prøve er båt nr. 1 fra verftet. En ren hyllest til grunnlegger Robert Braithwaite. Mannen med forkjærlighet for fart, kvalitet og luksus. Noe Sunseeker Hawk 38 er fullspekket med.

 

 INNFRIR ALLE FORVENTNINGER

Vi har sett bilder, video, lest omtaler og hørt havnepraten, men å se båten i virkeligheten er noe helt spesielt. Forventningen var skyhøye, men ble innfridd ved første blikk. Båten oser av klasse og krever din fulle oppmerksomhet. Vi gir den gjerne det og full gass. At den er skapt for bevegelse, det skjønner vi med en gang vi går om bord.

 – Båten vi får prøve har en toppfart på 62 knop og to 400 hestekrefters motorer, forteller Trond Sundal, importør av Sunseeker i Norge. Han skal selv prøve vidunderet for første gang. Kanskje blir det ikke den siste. At båten tåler enda mer fart får vi også vite. Skroget er svært solid, faktisk usenkelig, og er bygget for å tåle hastigheter helt opp til 100 knop! 

Komfort og kontroll

Bare å ta i rattet får det til å krible. Ikke bare er det solid, men med innovative løsninger er alle funksjoner innen rekkevidde. Her kan du styre alt, uten å slippe rattet. Norske farvann kan være røffe, og med en enorm topphastighet er det viktig at sikkerheten er i førersetet. Under testkjøringen utsettes vi både for fart og meterhøye bølger, noe båten håndterer svært godt. Imponerte? Ja, det kan du være sikker på.

Akselerasjonen er upåklagelig. Raskt og behagelig øker tempoet. Og du verden som det går. Det er en merkelig følelse å vite at man hopper 15-20 meter fra bølgetopp til bølgetopp i nærmere 60 knop og likevel sitte så behagelig. Her snakker vi seter med skikkelig demping. Med så sterke krefter i sving er det et imponerende stykke ingeniørkunst som ligger til grunn. Dette er håndverk av verdensklasse.

SUperluksus For livsnytere

Det er tydelig at Sunseeker med Hawk 38 mener alvor. Nok en gang designerne og båtbyggerne tatt bruk av sin årelange kunnskap og erfaring for å bygge en båt uten like. I tillegg til kjøreegenskapene er båten luksuriøs med en finish og komfort som er overlegen på markedet. Vi har gjennom et langt båtliv prøvd mange forskjellige båter, men aldri noe som Hawk 38. Denne tar vi gjerne flere turer med.

Opplevelsen oppsummert? Jo, det er bare så si som Sundal sier selv 
– Helt vilt!

Kontakt meg om denne båten

Kontaktskjema båter